Trimmet

På trimmet kan du få din hund/katt trimmad, klippt och badad. Katarina Rymal och Josephine Candell trimmar stora som små hundar, ulliga, krulliga, långhåriga, strävhåriga, toviga eller vad det nu månne vara. Eftersom efterfrågan på tider är stor, kan vi ha långa väntetider och ber dig som bokat tid och får förhinder att avboka din tid så snart som möjligt så vi kan erbjuda tiden till en annan fyrbent vän i behov av trim! Avbokas inte tiden senast 24 timmar innan avsatt tid, får du en faktura för det uteblivna besöket. 

Katta på trimmet

Info till trimkunder

Bra att veta:

  • Rasta hunden ordentligt innan besöket.
  • Hos oss lämnas hunden till oss på trimmet och vi ringer när behandlingen är klar, att husse/matte står med blir ett stressmoment då hunden gärna vill till husse/matte och det blir svårt för oss att genomföra behandlingen.
  • Om ni bokat tid för putsning av ansikte/tassar, tänk på att tassarna ska vara rena och inte leriga/blöta då det sliter mycket på våra saxar och maskiner.
  • Berätta gärna om din hund har några allergier eller andra hälsoproblem.

Svårhanterlig hund?

Priserna är baserade på en hanterbar och tovfri hund, vi tar en extra kostnad (200kr) för toviga/svårhanterliga hundar. Vi hjälper gärna till och tipsar om hur man tränar hemma för att det ska gå bättre tills nästa gång 🙂

Trim/rycka päls:

Vi utför trimning förutsatt att pälsen är av god kvalitet (ett lager täckhår som i vissa perioder är mogen för att plockas). Trimning bör göras regelbundet och det är mycket viktigt att man som ägare ullkammar hunden mellan trimningarna hemma för att pälsen ska vara i sådan kvalitet att vi kan rycka den utan att det gör ont på hunden.

Kan man maskinklippa en trimhund?

Många väljer att klippa sina trimhundar med maskin istället för att rycka för hand. Det kan vara av olika anledningar, pälskvalitet som ändrats efter kastrering, att hunden blivit gammal och inte orkar, sjukdomar eller att hunden är håröm. Då är det snällare mot hunden att klippa istället. Men man ska som ägare vara beredd på att pälsstrukturen kommer ändras, man kan inte ställa ut sin hund, pälsen blir mjukare och kommer behöva klippas fortsättningsvis.

Frisyrklipp/rasklippning?

Till frisyrklipp räknas hundar som ska klippas enligt en viss rasstandard tex schnauzer, eller om hunden ska klippas med skär längre än 1cm och ha en viss frisyr.

Vi gör alltid vårt bästa för att er hund ska få en så bra upplevelse som möjligt hos oss, välkommen att boka via mail eller telefon! 🐾