Om oss

Vår historia

C&C Djurcenter öppnade i centrala Nora i december 2014. Makarna Ina (veterinär) och Senad (resande säljare) Axéder, ville driva något gemensamt där veterinärvård och näringslära gick hand i hand, tillsammans med ett stort utbud av hund- och kattfoder och diverse tillbehör. Verksamheten växte, började anställa personal, växa i butikssortiment och veterinärkliniken fick större yta. I Juni 2017 flyttade C&C till större lokaler på Älvtorpsvägen.

Vi som jobbar här

Ina Axéder

Ina Axéder-Ägare
Leg. veterinär

Drömde om att bli veterinär redan som 7-åring. Tog sin veterinärexamen i Slovakien 2009. Har ett specialintresse för kirurgi och tänder. På fritiden tränar hon sin ungerska vizsla, en stående fågelhund. Ina äger C&C tillsammans med Senad som de öppnade 2014.

Senad Axéder

Senad Axéder-Ägare
Säljare-butik

Har alltid varit intresserad av näringslära och utfodring av hundar/katter. Förutom att han finns i butiken på C&C håller han också kurser i hundträning, tex apportering, utställningsträning, valpkurser mm. Senad tränar och tävlar sin jaktlabrador på fritiden.

Leif Hokfors

Leif Hokfors,
Leg. veterinär

Leif började hos oss i november 2021. Han tog veterinärexamen i Uppsala 1985. I Örebro har han jobbat både på Örebro Djursjukhus och han startade Hund & Kattkliniken i Bista. Hos oss opererar eller behandlar han tänder. Leif har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar.

Maria Malidaki

Maria Malidaki
Leg. veterinär

Maria tog sin veterinärexamen i Grekland 2013, och fortsatte med en masterexamen på tillämpat djurbeteende (etologi) och djurbiologi på Linköpings Universitet 2017. Hon är medlem i Sveriges Akademiska Etologer. Hon arbetar med beteendepatienter, medicinska utredningar och tandvård.

Susanne Ridderholt

Susanne Ridderholt
Leg. Djursjukskötare

Susanne har jobbat som legitimerad djursjukskötare sedan 2008, hos oss sedan 2018. Hon är mest intresserad av anestesi (sövning av djur) och akutsjukvård. Hemma på gården har Susanne 3 hundar, katt, flera hästar och getter.

Katarina Rymal

Katarina Rymal
Klinikchef och djurvårdare nivå 2

Katta jobbar både i butiken, på trimmet och som djurvårdare på kliniken. Hon driver även sitt eget företag ”Häst till människa”, där hon bl.a erbjuder lektioner i akademisk ridkonst.

Pauline Sjögren

Pauline Sjögren
Djurvårdare nivå 2 och säljare-butik

 Pauline började hos oss 2021 genom att göra praktiken på kliniken, under sina studier till djurvårdare på nivå 2. Hon blev sedan kvar hos oss som anställd djurvårdare och som säljare i butiken. Pauline har katter hemma av rasen Maine Coon. På fritiden tycker hon om att vandra och vara i skogen.

Matilda Wahlström

Matilda Wahlström
Säljare-butik

Matilda träffar ni i butiken där hon jobbar som en av våra säljare. Matilda har gått på Kvinnersta Naturbruksgymnasium inriktning Hund och började hos oss genom att göra sin praktik. Hennes fritidsintressen är jakt och fiske samt träna med sin hund, en mittelspitz.